Coaching

Een goede coach brengt jou verder, want een professionele coach levert een wezenlijke bijdrage aan jouw welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Coaching geeft inzicht in wie je bent, wat voor jou belangrijk is, wat jij wil en hoe je daar komt. Tijdens een coachingstraject staan jouw vraagstukken en leerdoelen centraal. Deze zijn voor iedereen weer even anders. Daarom is geen coachingstraject gelijk.

Onder professionele begeleiding krijg jij bij mij op interactieve wijze zelfinzicht. Zelfinzicht in jouw voorkeuren, gedachtes en gedrag. Op deze wijze ontdekken we samen welk gedrag effectief voor jou werkt, of juist belemmert. Daarvoor hoef jij niet te veranderen, een andere aanpak is vaak al voldoende. Met andere woorden, tijdens jouw coachingstraject werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling. 
We bespreken samen welke manier van coaching het beste bij jou past. En ontdekken welke werkvormen jou verder helpen. Want ieder mens is uniek.

Om jouw zelfinzicht te versnellen en te vergroten kunnen we gebruik maken van een ontwikkelgericht assessment. Middels beproefde testen krijgen we een goed en gedetailleerd beeld van jouw persoonlijkheid, drijfveren en motivatie, en werk- en denkniveau.

 

Soorten coaching

Hieronder lees jij welke verschillende soorten coaching ik aanbied. En wat hiermee bedoeld wordt.

Leiderschapscoaching

Dit gaat over leiderschap, de invloed van jouw gedrag én persoonlijke vraagstukken op het functioneren van jouw team. Goed leiderschap heeft een positieve impact op jouw team en organisatie. Beschik jij over de juiste instrumenten en handvatten?

Business coaching

Een business coach helpt jou als ondernemer om strategisch te denken over jouw bedrijfsvoering. Wat is jouw visie voor de toekomst? Hoe pak jij toekomstige uitdagingen aan?

Performance coaching

Wil jij het beste uit jezelf halen? Wil jij werken aan jouw vaardigheden en competenties om meer resultaat te halen? Dan is Performance coaching iets voor jou.

Loopbaancoaching

Wanneer jij vastloopt in je werk, een carrière switch wilt maken of je baan kwijtraakt. Loopbaancoaching helpt je om je verder te ontwikkelen in je huidige baan of je voor te bereiden op een volgende stap.

Teamcoaching

Hoe gaat het met de samenwerking in het team? Is de taakverdeling nog helder? En hoe zit het met de verschillende verantwoordelijkheden? En hoe zelfstandig zijn teams om tot een goed en weloverwogen besluit te komen?

 

Thematiek

Binnen coaching kun je met verschillende thema’s aan de slag. Bij mij kun je terecht voor de volgende thema’s.

 • Assertiviteit
 • Carrière | loopbaan
 • Communicatie
 • Competenties
 • Cultuuromslag
 • Leiderschap
 • Management
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Samenwerking
 • Stress
 • Zelfvertrouwen

Erg fijn hoe Gerda meedenkt en zich in een mens kan verplaatsen

~ zegt Peter, hij is projectleider bij een woningcorporatie

 

Voor wie?

Voor ervaren of beginnende leidinggevenden, zoals: directies, ondernemers, managers, teamcoaches, teamleiders, projectleiders, coördinatoren, ploegleiders. 
En ook voor andere professionals die met hun loopbaan of persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen.

Gerda heeft mij geholpen in het ontdekken, herkennen en versterken van mijn ritme, 
timbre en stijl als leidinggevende

~ zegt Agnes Roeters, zij is teammanager bij de gemeente Oldambt

 

Coachingstraject en gesprekken

Een gesprek duurt in het algemeen 1,5 uur. Het aantal gesprekken stemmen we samen af. Dat is van meerdere factoren afhankelijk. Soms heeft iemand behoefte aan een gesprek eens in de maand en soms is het verstandig om eens per twee weken af te spreken.

 

Een ontwikkelgericht assessment

Een ontwikkelgericht assessment is een persoonlijkheidsmeting. Het is een psychologisch onderzoek waarbij hulpmiddelen worden gebruikt, zoals testen en vragenlijsten. De testen die worden gebruikt, zijn betrouwbaar en kennen een wetenschappelijke grondslag. Het is een beproefd concept. Dat is belangrijk, want de inzichten moeten jou verder helpen.

Via een ontwikkelgericht assessment krijgen we een nog beter beeld van jouw talenten en de groeiruimte voor ontwikkeling. Dit doen we aan de hand van:

 • ‘big five’ persoonlijkheidsfactoren; volledig en gedetailleerd beeld van de persoonlijkheid
 • drijfveren; inzicht in o.a. energiegevers en doelen die iemand nastreeft
 • cognitieve capaciteiten (denkkracht); inzicht en werk- en denkniveau
 • leiderschapsprofiel; inzicht in leiderschapsrollen

Het is een extra hulpmiddel, waardoor jij het beste uit jezelf kunt halen.
En ik kan jou dit bieden omdat ik hiervoor gecertificeerd ben.

Stel hierover gerust een vraag. Of maak een afspraak.

 

Leerdoelen

Misschien heb jij jouw leerdoelen al helder en wil je daarmee aan de slag. Misschien heb je ze nog niet helemaal helder. Ook dat is geen probleem. Gedurende een coachingstraject worden leerdoelen vaak ook duidelijker en concreter. Hieronder noem ik een paar leerdoelen ter inspiratie:

 • Jij wilt aan de slag met het ontwikkelen van jouw leiderschap, want jij bent verantwoordelijk voor het goed laten functioneren van jouw team.
 • Jij wilt werken aan jouw zelfvertrouwen. Dit belemmert jou nu wel eens en dat wil je graag veranderen.
 • Jij wilt jouw gespreksvaardigheden verder ontwikkelen, omdat je wel eens lastige gesprekken moet voeren.
 • Jij wilt een zelfdenkende en kritische professional worden. Hoe breng jij jouw advies over de bühne?
 • Jij vraagt je af of jouw huidige functie en werkzaamheden nog wel bij jou passen.

Ik kreeg een andere kijk op mijn persoonlijke overtuigingen

~ zegt Sandra, zij is projectleider bij een woningcorporatie

 

Handreikingen en oefeningen

Aan de hand van verschillende werkvormen of oefeningen, tijdens of na het coachingsgeprek, krijg jij op een interactieve wijze inzicht in jouw (gedrags)voorkeuren. We bespreken welke handreikingen voor jou kunnen werken, zodat jij daarmee weer verder kunt.

 

Praktijksituaties nabootsen

Ook kunnen we lastige praktijksituaties nabootsen en alvast jouw andere aanpak oefenen. Dit kunnen we samen oefenen, omdat ik ook als rollenpeler werkzaam ben. Ik kan jou dan gelijk laten weten wat het effect is van jouw andere aanpak! Oefenen in een veilige omgeving zorgt ervoor dat jij in het echt deze nieuwe aanpak gemakkelijker in de praktijk kunt brengen.

Gerda hoort en ziet tussen de regels door, en houdt mij daarmee een spiegel voor

~ zegt Marleen, zij is locatiemanager bij een semioverheidsinstelling

 

Ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden

Het vergroten van jouw persoonlijke vaardigheden helpt jou om met meer plezier en minder stress jouw (werk)dag door te komen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf en niet van de een-op-de-andere dag. Wanneer jij tijd vrijmaakt om aandacht te besteden aan jouw persoonlijk welzijn, dan ga jij ervaren welke meerwaarde dit voor jou heeft.

 

Functiegerichte competenties

Competenties zijn vaak onderdeel van een functie. Een competentie is een combinatie van persoonseigenschappen, vaardigheden en kennis. Deze combinatie maakt inzichtelijk welke competenties binnen jouw  handbereik liggen en welke misschien verder van jou afstaan.

Tegenwoordig is er vaak een verschuiving van competenties binnen een vakgebied en/of functie. Dit kan ontstaan door een gewijzigde visie en bijbehorend beleid. Of een andere of aangepaste organisatiestructuur.

Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld. Een woningcorporatie wijzigt haar onderhoudsbeleid en daarmee verschuiven ook verantwoordelijkheden. Wat betekent dit dan voor de bestaande functies? En welke (nieuwe) competenties (gedrag) zijn hiervoor dan nodig? En wat betekent dit voor de betreffende medewerker in haar/zijn dagelijkse werk?

Zo zie je maar dan een veranderende visie en beleid ook vaak consequenties heeft voor individuele medewerkers en het team. Wil jij graag weten welke invloed het gewijzigde visie en beleid heeft op het functioneren, dagelijks werk en gedrag van jouw medewerkers?

Kijk ook gerust bij de mogelijkheden die horen bij management advies. Gewijzigd beleid heeft vaak meer impact op de competenties dan in eerste instantie wordt gedacht.

 

In een rustige omgeving met zicht op het water

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Stadskanaal. In een gemoedelijke en rustige omgeving aan het water, weg van kantoor en dagelijkse beslommeringen, staan we in alle rust stil bij jouw vraagstukken. Met nieuwe energie en inzichten vervolg jij daarna jouw dag.

 

NOBCO-coach en gecertificeerd

Als coach vind ik het belangrijk dat ik kwaliteit kan bieden. Daarom heb ik mij aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches. NOBCO-coaches onderscheiden zich in professionaliteit door hun opleiding en ervaring.

Daarnaast ben ik gecertificeerd voor het begeleiden van ontwikkelgerichte assessments. Via een ontwikkelgericht assessment krijgen we een nog beter beeld van jouw persoonlijkheid, talenten en valkuilen. En óók van jouw cognitie en drijfveren. Een extra hulpmiddel om het beste uit jezelf te halen. En krijgen wij duidelijk waar jouw groeiruimte en potentie ligt. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens onder het kopje ‘Een persoonlijkheidsmeting, een ontwikkelgericht assessment’.

 

Vrijblijvende kennismaking en intake

Ben jij nieuwsgierig geworden? En Wil jij verder? Jij bent van harte welkom. Dus maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking en intake. Dan kunnen we elkaar leren kennen en eens van gedachten wisselen over jouw talenten en ontdekkingstocht. Dit kan bij mij in Stadskanaal, maar natuurlijk ook ergens bij jou in de buurt.

 

Zoek jij een coach?

Herken jij jezelf of jouw organisatie in een van deze praktijkvoorbeelden? Ben jij ook op zoek naar een coach die bij jou past? Iemand die met je meedenkt en jou ondersteunt? Of wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Kom dan gerust eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. In een rustgevende omgeving, denk ik graag met jou mee.

 

Een praktijkvoorbeeld, leiderschapsontwikkeling

Agnes benaderde mij eind 2022. Ze ging in 2023 als teamleider Vastgoed a.i. aan de slag bij een gemeente. Een volgende stap in haar loopbaan, waarbij meer van haar leidinggevende capaciteiten werd gevraagd. En het leek haar handig om ondersteuning te krijgen van een coach. Dat is pas proactief. En daar is ook een portie lef voor nodig om nieuwe wegen te verkennen én om uit te proberen. Dat deed Agnes en zij ontdekte haar eigen stijl van leidinggeven.

 

Een praktijkvoorbeeld, performance coaching

Peter werkt als projectleider bij een woningcorporatie. De gewijzigde visie en beleid van de organisatie hebben invloed op de verantwoordelijkheden van zijn functie en de bijbehorende competenties. Wat betekent dit voor Peter in zijn dagelijkse werk? Een ontwikkelgericht assessment helpt om goed inzicht te krijgen in de talenten en ontwikkelpotentie van Peter. We gingen aan de slag met praktische tips die Peter goed kon gebruiken tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden.

Kijk ook eens bij Klanten zeggen. Hier lees je verschillende ervaringen van klanten.

 

Een praktijkvoorbeeld, loopbaancoaching

Corien werkt bij een woningcorporatie. De inhoud van haar functie gaat veranderen. Maar passen de werkzaamheden en de woningcorporatie nog bij haar? En kan zij haar kwaliteiten voldoende kwijt? We gaan in gesprek. Gaandeweg komen we erachter waar Corien energie van krijgt en ook wat haar (te) veel energie kost. De conclusie is dat zij in deze vernieuwde functie niet gelukkig gaat worden. Corien gaat op ontdekkingstocht om te ontdekken wat er in de huidige tijd weer bij haar past. Deze ontdekkingstocht is natuurlijk niet alleen maar leuk. Ook afscheid nemen is onderdeel van onze gesprekken. Gelukkig vindt Corien weer een uitdagende werkplek waar zij haar kwaliteiten en energie kwijt kan!

 

Een praktijkvoorbeeld, teamcoaching

Een enthousiast management team wil aan de slag met het verbeteren van de organisatie. Het bedrijf is behoorlijk gegroeid en de vraagstukken worden groter en complexer. Het is hun duidelijk dat de samenwerking optimaal moet zijn voor een goede prestatie. Het enthousiasme en de betrokkenheid is groot. We gaan aan de slag met verschillende interactieve werkvormen om inzicht in de onderlinge samenwerking te krijgen.  Het inzicht is verhelderend en duidelijk wanneer de samenwerking soepel verloopt en wanneer deze stagneert. En ook welke invloed dit heeft op het resultaat.

 

Een praktijkvoorbeeld, leiderschapsontwikkeling

Binnen een onderhoudsbedrijf werken twee jonge talentvolle professionals. De directie van het onderhoudsbedrijf wil alvast vooruitkijken. De huidige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en de continuïteit van zijn bedrijf spelen daarbij een rol. Ons gesprek gaat over het boeien en binden van deze talenten en over hun ontwikkelpotentie. Bij zo’n organisatievraagstuk komt best wat kijken. Daarbij spelen de ambities van het bedrijf en de individuele medewerkers natuurlijk ook een belangrijke rol. Als het om de toekomst van jouw bedrijf gaat, dan wil jij natuurlijk wel de juiste beslissingen nemen! Daarom heb ik geadviseerd om de persoonlijke kwaliteiten en talenten van deze professionals goed in beeld te brengen. Dit kan aan de hand van een ontwikkelgericht assessment. Een bewezen en betrouwbaar instrument waarbij talenten, kwaliteiten en ontwikkelpotentieel goed en objectief in beeld gebracht kan worden. Beide professionals kregen mooie inzichten en handreikingen om verder te werken aan de gezamenlijke ambities en de individuele ontwikkeling op het gebied van leiderschap .

 

Zoek jij een coach?

Herken jij jezelf of jouw organisatie in een van deze praktijkvoorbeelden? Ben jij ook op zoek naar een coach die bij jou past? Iemand die met je meedenkt en jou ondersteunt? Of wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Kom dan gerust eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. In een rustgevende omgeving, denk ik graag met jou mee.

 

Zullen we eens kennismaken?