Funderen is het halve werk

Sta jij aan het roer van bijvoorbeeld een (vastgoed)onderhoudsbedrijf of installatiebedrijf dat werkt voor woningbouwcorporaties of gemeentes? Dan hoor jij waarschijnlijk steeds vaker dat er veranderingen opkomst zijn, zoals ketensamenwerking, Regisserend Opdrachtgeverschap en Resultaatgericht Samenwerken (RGS). Daar wil jij natuurlijk graag aan meedoen om zowel jouw klanten als de continuïteit in jouw bedrijf te behouden.

 

Of wil jij jouw onderneming verder uitbreiden? Dan is het logisch dat je tijdens het groeiproces tegen zaken aanloopt. Ondertussen draait je bedrijf gewoon door. Hoe prettig is het dan om te sparren met iemand die managementervaring heeft in de bouw- én de technieksector?

 

Herkenbaar?

 

Als geen ander weet ik voor welke uitdagingen jij staat en hoe lastig het is om continu in te spelen op veranderingen. Daarom help ik je graag!

 

Met mijn ervaring en deskundigheid in veranderingen heb ik woningbouwcorporaties en onderhoudsbedrijven geadviseerd en mogen begeleiden bij veranderingen. Ook jou help ik graag!

 

Gerda helpt mij met het geven van de juiste inzichten in bepaalde situaties, zodat je je meer bewust wordt van je keuzes en meer inzicht krijgt in bepaalde vraagstukken.

~ zegt Amanda Wieringa-Roelvink directeur/eigenaresse Roblo Bouwservice

 

Een voorbeeld uit de praktijk

Een woningcorporatie benaderde een van mijn klanten met de vraag of hij RGS-partner wilde worden. Een nieuw fenomeen voor dit bedrijf. De klant vroeg of ik dit veranderingstraject wilde leiden en vormgeven. Samen zijn we begonnen met het uitschrijven van een visieplan. Daarna hebben we dit plan gepresenteerd aan de opdrachtgever. Naar alle tevredenheid van de woningcorporatie. De klant kreeg een uitnodiging om mee te doen aan een pilot.

 

Tijdens deze pilot bedachten we samen met de woningcorporatie en andere ketenpartners een gezamenlijke nieuwe en efficiënte werkwijze. Deze nieuwe werkwijze werd uiteraard ook geïmplementeerd in de praktijk. Het was een intensief veranderingsproces, waarin ik ook de benodigde veranderingen binnen de organisatie van mijn klant begeleidde.

 

De woningcorporatie was tijdens de tussentijdse evaluatie zeer tevreden over de bijdrage van de klant. Hij werd geselecteerd als een van de twee definitieve RGS-partners. Samen mogen zij de RGS verder vormgeven. Hiermee heeft de klant een nieuwe marktpositie (van onderaannemer naar hoofdaannemer) en continuïteit binnen het bedrijf weten te creëren.

 

Het was een intensief veranderingstraject met een fantastisch resultaat. De klant heeft een belangrijke opdrachtgever weten te behouden!
Komt dit jou bekend voor? Laten we vrijblijvend kennismaken. Ook jou help ik graag met veranderingen binnen jouw onderneming!

 

Een ander voorbeeld uit de praktijk
Dit bedrijf is werkzaam binnen het vastgoedonderhoud. Potentiële nieuwe klanten (woningcorporaties) vragen niet meer alleen om de laagste prijs, maar ook om een gedegen plan van aanpak. De traditionele manier van aanbesteden is aan het veranderen. Opdrachtgevers vragen meer. Terecht. Want zij willen weten welke dienstverlening jouw bedrijf nog meer te bieden heeft. Ben jij misschien een partner met wie zij een meerjarige samenwerking aan willen gaan?  Dan moet je je wel kunnen onderscheiden. Bij een uitvraag van een potentiële nieuwe opdrachtgever, adviseer en begeleid ik dit vastgoedbedrijf. We zorgen dat er een gedegen plan van aanpak aangeboden wordt. 

 

met Deze diensten help ik je verder!

Wat zeg je ervan, zullen we eens kennismaken?