Begeleiding (interim)

Via interim-begeleiding begeleid ik verandertrajecten op een persoonlijke en actieve wijze. Soms is de klus te groot en complex, of is er onvoldoende tijd beschikbaar om het ‘er even bij te doen’. Zeker op het gebied van huisvesting en ook op het gebied van vastgoedonderhoud spelen momenteel grote vraagstukken. Samenwerken in de keten is de nieuwe norm geworden. Diverse partijen werken samen aan de oplossing van een integraal en maatschappelijk vraagstuk. Maar hoe geef je deze nieuwe samenwerking vorm? Een samenwerking met externe partijen vraagt om extra aandacht en begeleiding. 

Met mijn persoonlijke bijdrage realiseren we samen de verandering. In verschillende sectoren heb ik als leidinggevende veel ervaring opgedaan. Daardoor ben ik goed in staat om op verandervraagstukken in te spelen bij gemeenten, woningbouwcorporaties en bedrijven in de bouw (technische dienstverlening).

Een voorbeeld uit de praktijk

Een onderhoudsbedrijf wil aan de slag met ResultaatGerichtSamenwerken (RGS – duurzaam samenwerken bij onderhouden en investeren in vastgoed). Voor hen een nieuwe tak van sport. Deze uitgebreide vorm van dienstverlening vraagt om het verder door ontwikkelen en professionaliseren van de bedrijfsvoering.  Voor dit  jonge RGS-onderhoudsbedrijf zorg ik ervoor dat RGS wordt vormgegeven en geïmplementeerd binnen de organisatie. We zorgen dat allerlei bedrijfsonderdelen worden geprofessionaliseerd. Denk hierbij aan het werven van de juiste mensen en het door ontwikkelen van de ict-infrastructuur.

Gerda zorgt ervoor dat we als bedrijf continu streven naar een professioneler niveau, zodat we altijd flexibel blijven handelen naar verandering in de markt.

~ zegt Bert Eling directeur/eigenaar Zandstra Vastgoedonderhoud BV en Zandstra Totaalonderhoud BV

 

Een ander voorbeeld uit de praktijk

Woningbouwcorporaties worden continu geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Het besparen van onderhouds- en organisatorische kosten zijn daarin belangrijke thema’s om de huurwoningen betaalbaar te houden.  Best ingewikkeld in deze tijd. De traditionele manier van werken (via aanbestedingsprocedures) is niet meer de meest efficiënte en effectieve werkwijze. Meer en beter samenwerken met betrouwbare partners levert daaraan wel een goede bijdrage. Samen met de woningcorporatie en twee RGS-partners zorgen we het Resultaatgericht Samenwerken gezamenlijk wordt uitgewerkt en geïmplementeerd. We werken intensief samen om het 7-Fasenmodel vorm te geven. Hierbij zorgen we voor een goede teamvorming, het opzetten van gezamenlijke opleidingen, het betrekken van co-makers, het opzetten van hedendaagse bewonerscommunicatie en staan we stil bij belangrijke leermomenten. Een heel verandertraject waar veel bij komt kijken. Tijdens het vormgeven en implementeren van deze nieuwe manier van samenwerken neem ik deel aan verschillende stuur- en werkgroepen. Samen zorgen wij ervoor dat in deze verandering mooie stappen worden gemaakt en iedereen zijn of haar professionele bijdragen kan leveren. Dat is teamwork!

 

Nog een voorbeeld uit de praktijk

In 2022 zijn er landelijke en regionale huisvestingsproblemen met betrekking tot het huisvesten van statushouders (ook wel bekend als vergunninghouders of nieuwkomers). Iedere gemeente is namelijk verplicht om de huisvesting voor nieuwkomers te organiseren. Voor de gemeente Oldambt ga ik tijdelijk aan de slag als interim projectleider huisvesting statushouders. En er ligt een grote uitdaging op het gebied van huisvesting. Bij dit vraagstuk zijn veel organisaties betrokken. Iedereen levert een bijdrage aan de oplossing van dit vraagstuk. Dat maakt het soms ook zo lastig. Want hoe zorg je dat al die verschillende werkzaamheden goed en soepel op elkaar aansluiten? Vaak is dat al lastig genoeg binnen één organisatie. Laat staan wanneer 7 verschillende organisaties met elkaar moeten gaan samenwerken. Verschillende invalshoeken en belangen spelen een rol. En iedereen is afhankelijk van een ander (vaak buiten zijn/haar organisatie) om zelf weer verder te kunnen. Dat betekent dat er niet alleen integraal moeten worden samengewerkt binnen de eigen organisaties, maar vooral ook daarbuiten. Ondanks alle complexe omstandigheden is het ons met z’n allen gelukt onze samenwerking te laten bloeien en de resultaten te laten groeien. Wat mooi om een team goed te zien samenwerken!

 

Zoek jij ook interim-begeleiding?

Zoek jij ook iemand om op interim basis een klus te klaren? Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking! Tijdens een kopje koffie denk ik graag met jou mee. Vaak net even anders, omdat ik buiten jouw onderneming sta. Hoe fijn is het om met iemand te sparren die met een frisse blik naar jouw vraagstuk kijkt?

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 mei 2021