Coaching

Tegenwoordig hoor en lees je veel over coaching. Wat is dat nou precies? Coachen. Als jij je door mij laat coachen, wat mag jij dan verwachten?

Coaching heeft als doel om jou beter te laten functioneren, door het vergroten van jouw persoonlijke effectiviteit. Jij krijgt bij mij op interactieve wijze inzicht in jouw voorkeuren, gedachtes en gedrag. Op deze wijze ontdekken we samen welk gedrag effectief voor jou werkt, of juist niet. Daarvoor hoef jij niet te veranderen, een andere aanpak is vaak al voldoende. Met andere woorden, tijdens jouw coachingstraject werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Met mijn ervaring bespreken we samen welke manier van coaching het beste bij jou past. Ieder mens is uniek. Ook kunnen we een goed beeld krijgen van jouw persoonlijkheid, talenten en valkuilen. Ik kan jou deze kwaliteit bieden omdat ik hiervoor gecertificeerd ben.

 

Leiderschaps­coaching

Leiderschapscoaching ondersteunt directeuren, bestuurders en ondernemers. Sta jij ook vaak alleen in het nemen van beslissingen en wordt óók jij opgeslokt door de waan van de dag? Of misschien wil jij jouw organisatie of bedrijf naar een hoger plan tillen!

Leiderschapscoaching biedt jou een objectief, vertrouwelijk en kritisch klankbord om eigen gedachtes, ideeën en besluiten te bespreken. Met inzet van leiderschapscoaching vergroot jij jouw bewustwording én vaardigheden. Het ontdekken van nieuwe vaardigheden die jou effectiever maken. Jij ervaart  het plezier van goed samenwerken met jouw team!

Ik vind een klankbord bij Gerda, als ik mijn gedachten wil ordenen

~ zegt Jeroen, die regelmatig even belt om wat zaken af te stemmen

 

Teamcoaching

Teamcoaching kan worden ingezet om het samenwerken te vergroten. In een team kan groepsdynamiek ook leiden tot ongewenste patronen, zoals discussies, conflicten, veel spreektijd nemen tijdens een vergadering, niet naar elkaar willen luisteren, beslissingen te snel nemen. Al met al een haperende communicatie. Naast dat ze irritatie opwekken, kost deze manier van samenwerken ook veel tijd en energie. Als werkgever of leidinggevende heb je toch liever dat iedereen zich constructief inzet!

Door jouw werknemers als een team te laten samenwerken, worden de resultaten veel beter, hebben werknemers meer plezier in hun werk en verlopen de processen binnen jouw onderneming soepel.

Gerda hoort en ziet tussen de regels door, en houdt mij daarmee een spiegel voor

~ zegt Marleen die graag zicht krijgt op haar leidinggevende capaciteiten

 

Talenten­coaching

Wil jij ook een zelfdenkende kritische professional worden? Dan kan talentencoaching echt iets voor jou zijn. Een mooie manier om jouw kwaliteiten en talenten te ontdekken. En om te ontdekken welke ambities voor jou haalbaar zijn. Het vergroten van zelfvertrouwen door nieuwe inzichten. Herken jouw unieke kwaliteiten!

Ik kreeg een andere kijk op mijn persoonlijke overtuigingen

~ zegt Sandra die gebruik heeft gemaakt van coaching

 

Assessment

Tijdens onze loopbaan vraagt iedereen zich wel eens af, welke volgende stap haalbaar is.
Wat past nu het beste bij mij? Of waar haal ik het meeste werkplezier uit!
Oók krijg ik vaak de vraag; Welke competenties zijn nog ontwikkelbaar?
Dit zijn allemaal hele logische vragen. Een assessment kan jou daarbij helpen.
Het geeft jou beter inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen.

Een assessment is een psychologisch onderzoek waarbij psychologische hulpmiddelen worden gebruikt, zoals testen en vragenlijsten.
Wanneer jij de verschillende testen en vragenlijsten invult, dan krijgen we goed zicht op jouw:

  • persoonlijkheid
  • capaciteiten
  • drijfveren

En ook op competenties die nodig zijn om een bepaalde functie succesvol te kunnen vervullen.
Een  competentie beschrijft een specifieke verzameling van gedrag dat bijdraagt aan het succesvol functioneren binnen een bepaald resultaatgebied. Voorbeelden hiervan zijn: leidinggeven en coachen, klantgerichtheid en bijvoorbeeld plannen & organiseren.

Jij krijgt van mij een onafhankelijk en objectieve terugkoppeling. Ik kan jou deze kwaliteit bieden omdat ik hiervoor gecertificeerd ben.
De testen die worden gebruikt, zijn betrouwbaar en kennen een wetenschappelijke grondslag.

Samen bespreken wij welke vervolgstappen nuttig en aanvullend kunnen zijn. Denk hierbij aan het oefenen van een praktijksituatie in een rollenspel.

 

Een voorbeeld uit de praktijk

Binnen een onderhoudsbedrijf werken twee jonge talentvolle professionals. De directie van het onderhoudsbedrijf wil alvast vooruitkijken. De huidige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en de continuïteit van zijn bedrijf spelen daarbij een rol. Ons gesprek gaat over het boeien en binden van deze talenten en over hun ontwikkelpotentie. Bij zo’n organisatievraagstuk komt best wat kijken. Daarbij spelen de ambities van het bedrijf natuurlijk ook een belangrijke rol. Als het om de toekomst van jouw bedrijf gaat, dan wil jij natuurlijk wel de juiste beslissingen nemen! Daarom heb ik geadviseerd om de persoonlijke kwaliteiten en talenten van deze professionals goed in beeld te brengen. Dit kan aan de hand van een assessment. Een bewezen en betrouwbaar instrument waarbij talenten, kwaliteiten en ontwikkelpotentieel goed en objectief in beeld gebracht kan worden. Met een gerust gevoel de juiste keuzes maken.

 

Een ander voorbeeld uit de praktijk

Daan, een fictieve naam, nam contact met mij op. Hij vertelde mij dat hij vastloopt in zijn werk. Sinds een aantal jaren heeft hij een nieuwe functie. Deze functie heeft hij gekregen door een reorganisatie. De afgelopen tijd nam zijn energie en concentratie af. Hij piekerde veel. Voorheen had hij veel energie en had hij mooie stappen in zijn loopbaan gezet. Waarom lukte dat nu niet meer?

Door in gesprek te gaan, hebben we weten te achterhalen waardoor Daan minder plezier had in zijn werk. Vervolgens hebben we een plan opgesteld om het plezier terug te krijgen. Kleine stappen. Elke dag een beetje wint het van af en toe heel veel. Daan vindt zijn werk weer leuk!

 

Herken jij jezelf?

Herken jij jezelf of jouw onderneming in een van deze praktijkvoorbeelden? Ben jij ook op zoek naar een coach of sparringspartner, iemand die met je meedenkt en jou ondersteunt?

Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking! Tijdens een kopje koffie denk ik graag met jou mee. Vaak net even anders, omdat ik buiten jouw onderneming sta. Hoe fijn is het om met iemand te sparren die met een frisse blik naar jouw vraagstuk kijkt?

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 mei 2021

Reactie verzenden