Coaching

Tegenwoordig bieden veel praktijken coaching aan. Het is niet altijd duidelijk wat zij qua coaching te bieden hebben. Als jij je door mij laat coachen, wat mag jij dan verwachten?

Coaching heeft als doel om jou beter te laten functioneren. Jij krijgt bij mij op interactieve wijze inzicht in jouw voorkeuren, gedachtes en gedrag. Op deze wijze ontdekken we samen welk gedrag effectief voor jou werkt, of juist niet. Daarvoor hoef jij niet te veranderen, een andere aanpak is vaak al voldoende. Met andere woorden, tijdens jouw coachingstraject werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Met mijn ervaring bespreken we samen welke manier van coaching het beste bij jou past. Ieder mens is uniek.

 

Leiderschaps­coaching

Leiderschapscoaching ondersteunt directeuren, bestuurders en ondernemers. Sta jij ook vaak alleen in het nemen van beslissingen en wordt óók jij opgeslokt door de waan van de dag?

Leiderschapscoaching biedt jou een objectief, vertrouwelijk en kritisch klankbord om eigen gedachtes, ideeën en besluiten te bespreken. Met inzet van leiderschapscoaching vergroot jij jouw bewustwording én vaardigheden. Het ontdekken van nieuwe vaardigheden die jou effectiever maken. Jij ervaart  het plezier van goed samenwerken met jouw team!

 

Teamcoaching

Teamcoaching kan worden ingezet om het samenwerken te vergroten. In een team kan groepsdynamiek ook leiden tot ongewenste patronen, zoals discussies, conflicten, veel spreektijd nemen tijdens een vergadering, niet naar elkaar willen luisteren, beslissingen te snel nemen. Al met al een haperende communicatie. Naast dat ze irritatie opwekken, kost deze manier van samenwerken ook veel tijd en energie. Als werkgever of leidinggevende heb je toch liever dat iedereen zich constructief inzet!

Door jouw werknemers als een team te laten samenwerken, worden de resultaten veel beter, hebben werknemers meer plezier in hun werk en verlopen de processen binnen jouw onderneming soepel.

 

Talenten­coaching

Wil jij ook een zelfdenkende kritische professional worden? Dan kan talentencoaching echt iets voor jou zijn. Een mooie manier om jouw kwaliteiten en talenten te ontdekken. En om te ontdekken welke ambities voor jou haalbaar zijn. Het vergroten van zelfvertrouwen door nieuwe inzichten. Herken jouw unieke kwaliteiten!

Gerda laat mij altijd weer beseffen wat mijn kwaliteiten zijn.

~ zegt Daan die een coachingstraject volgde

 

 

Een voorbeeld uit de praktijk

Daan, een fictieve naam, nam contact met mij op. Hij vertelde mij dat hij vastloopt in zijn werk. Sinds een aantal jaren heeft hij een nieuwe functie. Deze functie heeft hij gekregen door een reorganisatie. De afgelopen tijd nam zijn energie en concentratie af. Hij piekerde veel. Voorheen had hij veel energie en had hij mooie stappen in zijn loopbaan gezet. Waarom lukte dat nu niet meer?

Door in gesprek te gaan, hebben we weten te achterhalen waardoor Daan minder plezier had in zijn werk. Vervolgens hebben we een plan opgesteld om het plezier terug te krijgen. Kleine stappen. Elke dag een beetje wint het van af en toe heel veel. Daan vindt zijn werk weer leuk!

Herken jij jezelf of jouw onderneming in een van deze praktijkvoorbeelden? Ben jij ook op zoek naar een coach of sparringspartner, iemand die met je meedenkt en jou ondersteunt?

Neem dan gerust contact met mij op! Tijdens een kopje koffie denk ik graag met jou mee. Vaak net even anders, omdat ik buiten jouw onderneming sta. Hoe fijn is het om met iemand te sparren die met een frisse blik naar jouw vraagstuk kijkt?

Dan neem ik gelijk een mooie ‘Kan het ook andersom’-mok voor jou mee.

Wat zeg je ervan, zullen we eens kennismaken?